Tarzan závod přesunut dle nařízení mzcr

Dobrý den Všem,

jak již všichni víte z médií, tak se situace s covid-19 bohužel zhoršila natolik, že byly zavedeny restriktivní omezení pro pořádání hromadných akcí.

Museli jsme k tomu zaujmout nějaké stanovisko, debata pro nás nebyla vůbec lehká. Názory nás pořadatelů, ale i společnosti na covid a vládní nařízení se různí.

Dostali jsme důrazné doporučení od Okresní hygienické stanice v Ústí nad Orlicí akci nekonat a přesunout. Dále tu je mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví, které není jednoznačné pro pořádání běžeckých závodů. Včera vyšlo vyjádření ministra zdravotnictví.

Cituji p. Prymulu:

Problémem jsou také sportovní aktivity dětí. „Tam se limity odvíjejí od nějaké převažující aktivity, to znamená, že pokud se tam převážně sedí, odvíjí se to od limitů, které jsou dány na sezení. Pokud by převážně běhaly a nebyly vázány na sezení, byl by tam bohužel limit padesát,“ dodal.

U nás zůstala na stole tedy varianta výrazné změny formátu našeho závodu.

Závod by se pravděpodobně mohl konat takto:

–           Bez jídla a občerstvení,

–           zákaz jakéhokoli pohybu rodičů / doprovodu podél trati,

–           zákaz vstupu do tratě mimo vlastního závodu,

–           intervalový start … po skupinách maximálně 50ti na kategorii .. a jakési izolace od ostatních,

–           bez vyhlašování stupně vítězů / zákaz shromažďování se,

–           bariérové ochrany u registrace,

–           neustálé desinfikování překážek.

Po zvážení těchto informací jsme se rozhodli, Tarzan závod přesunout na nový termín, který bude upřesněn, co nejdříve.

Všem se moc omlouváme, upřímně nás to velmi mrzí, taky jsme se moc těšili. Trať je připravena, máme pro Vás nakoupené kšiltovky, batohy, náramky na ruce, trička atd.

Tým pořadatelů

Vaše startovné se přesouvá na nový termín a zůstává platné. Vy nemusíte nic řešit. Pokud přece jenom nechcete náš závod obsolovat v náhradním termínu, tak klikněte zde pro získání voucheru.

Chci získat voucher