Tarzan podporuje Vraťme Mildu k dětem

Loni jsme podpořili Marka, letos vybíráme peníze pro Mildu. 

Milda je 34letý mladý muž, který žil spokojeným životem se svojí rodinou. Manželkou Aničkou, dcerou Elenkou a malým Kubíčkem. Měl velmi rád svoji práci ve firmě s autojeřáby, svůj volný čas věnoval své rodině, dobrovolným hasičům a rád se projížděl na motorce. Jeho velkou předností byla dobrosrdečnost a ochota pomáhat druhým.

Krásná a spokojená rodina si žila poklidným životem plným lásky, smíchu a radovali se z tříměsičního syna a tříleté dcery.  Až do onoho osudného dne 10. 9. 2022, kdy se jejich život obrátil během vteřiny a započal Mildův boj o život.

Přispět můžete zakoupením zde https://www.wowtiming.cz/zavod/tarzan-charity-pouze-prispevek/ nebo na https://www.donio.cz/vratme-mildu-k-detem

Vážná autonehoda, která se stala nedaleko od Mildova bydliště, poznamenala život celé rodiny a blízkého okolí. Při nehodě došlo k velmi těžkému poranění hlavy a očí. Prognózy lékařů byly velmi nepříznivé a Mildovi nedávali téměř žádné šance na přežití.

Přesto jsme se nevzdávali naděje a pevně věřili, že se Milda navrátí k životu.

Milda ležel téměř 10 měsíců v komatu.

 -

Nyní je při vědomí.

Během této doby došlo k atrofii celého těla. Během úrazu došlo k velkému poškození očí a lékaři se domnívají, že bude nevidomý.

Manželka Anička je nyní na mateřské dovolené s ročním synem Kubíčkem a stará se ještě o dceru Elenku, které jsou nyní 4 roky. Sbírka pomůže zajistit péči v domácím prostředí, která je velmi náročná fyzicky, psychicky a také finančně. Vybrané peníze budou použity také na fyzioterapii a lázeňskou léčbu.

I přes velmi nepříznivé prognózy se Milda začal v průběhu června probouzet a reagovat na osoby kolem sebe. Nyní je schopen komunikace kýváním hlavy a stiskem ruky. Komunikace je ztížená, protože má ještě v krku tracheostomii. Výživu přijímá přes PEG (hadička zavedená přes břicho do žaludku) a dokáže jíst tekutější stravu i ústy.

Milda je schopen na otázky odpovídat ano – ne. A tím vyjádřit pocity, bolest, potřeby i radost. Milda dělá každý den malé krůčky k uzdravení, ale potřebuje intenzivní rehabilitace k rozhýbání celého těla a posílení svalstva. Do budoucna čekají Mildu ještě operace očí a plastická operace.

Aktuálně je Milda hospitalizován v Diopu a v brzké době si ho chce Anička vzít domů, protože v nemocničním prostředí nelze zajistit dostatečnou rehabilitační péči. V domácím prostředí bude Mildovi nejlíp a věříme, že díky dětem bude mít větší motivaci se uzdravit.

Celá rodina a okolí, věříme, že Milda bude jednou moci opět obejmout své děti a skákat s nima v kalužích… 🙂